Παρακολουθώντας τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τον κορωνοϊό COVID‐19 και τις σχετικές ενημερώσεις από δημόσιους και διεθνείς φορείς, σας επισυνάπτουμε ένα σύντομο ενημερωτικό σημείωμα, καθώς και γενικές οδηγίες προς ενημέρωση και εκπαίδευση του προσωπικού και υπευθύνων επιχειρήσεων τροφίμων.
Τα έως τώρα δεδομένα σχετικά με τους ιούς SARS και MERS έχουν δείξει πως οι άνθρωποι δεν μολύνονται μέσω των τροφίμων. Έτσι, θεωρείται σχεδόν απίθανη η μετάδοση του νέου κορωνοϊού διαμέσου των τροφίμων ούτε υπάρχουν σχετικές ενδείξεις έως σήμερα.
Η εφαρμογή κανόνων υγιεινής σε όλες τις μονάδες επεξεργασίας τροφίμων αποτελούσε και θα αποτελεί πάντα προαπαιτούμενο για την παραγωγή ασφαλών τροφίμων. Η ουσιαστική και καθολική εφαρμογή όλων των απαιτούμενων προληπτικών μέτρων σε αυτή την φάση όμως, θα πρέπει να αποτελεί επείγουσα και κύρια προτεραιότητα ώστε αποφευχθεί η διασπορά του ιού στο προσωπικό της επιχείρησης κυρίως για την προστασία της υγείας των εργαζομένων και κατ’ επέκταση για την αποφυγή ή τουλάχιστον άμβλυνση των επακόλουθων αρνητικών αποτελεσμάτων στην παραγωγική και εμπορική δραστηριότητα της.
- Μπορεί ο κορωνοϊός να μεταδοθεί διαμέσου των τροφίμων;
- Πως μεταδίδεται ο κορωνοϊός COVID‐19;
- Τι μπορούν να κάνουν οι εργαζόμενοι σε χώρους τροφίμων;
- Τι μπορούν να κάνουν οι ιδιοκτήτες / υπεύθυνοι των επιχειρήσεων τροφίμων;
- Αντιμετώπιση προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα λόγω του COVID‐19
Η συνεχής ενημέρωση στην παρούσα φάση κρίνεται ιδιαιτέρως σημαντική για όλους. Ενδεικτικοί σύνδεσμοι όπου μπορείτε να ανατρέξετε για περαιτέρω πληροφορίες και επικαιροποιημένη ενημέρωση για τα ανωτέρω, εσωκλείονται στο συνημμένο ενημερωτικό σημείωμα.
Επικοινωνήστε μαζί μας στο (+30) 210 3643236 & (+30) 27210 80896 ή μέσω email στο info@imprus.gr για περισσότερες πληροφορίες.